5. Falkensteiner Punta Skala Triathlon

U subotu, 5. svibnja 2018. u Petrčanima je održan 5. Falkensteiner triathlon. Kao i obično, nastupili smo u velikom broju i osvojili medalje. Pojedinačno na utrci srednje dugog triatlona je nastupilo 185 natjecatelja i 28 natjecateljica te 23 štafete.

Apsolutni pobjednik kod muškaraca bio je Lukasz Kalaszynski s vremenom 3:58:55, a kod žena Sonja Škevin s vremenom 4:42:21. Vremenski uvjeti su bili raznoliki. Od jutra, kada se činilo da neće niti biti sunca, do divnog vremena za vrijeme biciklističkog segmenta i neočekivanog pljuska koji je „oprao“ natjecatelje na trkačkom dijelu utrke. Atmosfera na utrci je bila očekivano pozitivna s mnoštvom navijača i prijatelja koji su bodrili sve hrabre natjecatelje.

Na utrci srednje dugog triatlona (1,9 km plivanja, 90 km bicikla i 21 km trčanja) iz našeg kluba nastupili su pojedinačno Daniel Filić, Luka Čirjak, Zvonko Škorić, Matej Kulaš, Branko Čerina, Leon Mazić, Mina Mikec i Iva Perinić. Najbolji rezultat ostvario je naš trener Daniel Filić s rezultatom 4:33:02 te je u ukupnom poretku bio 15. od muškaraca. Kod žena najbolji rezultat je ostvarila Iva Perinić s vremenom 5:30:05 te je u ukupnom poretku bila 8. Zvonko Škorić je završio s rezultatom 5:14:59, Matej Kulaš 5:15:26, Branko Čerina 5:38:05 i Mina Mikec 6:32:06. Mina je u kategoriji F50 ostvarila 1. mjesto.

 

Na štafetama smo imali 5 ekipa iz kluba u sastavu TNT1 (Damir Ivanišević, Mladen Karlovčec, Karlo Kabić), TNT2 (Jakša Drpić, Šime Dukić, Marin Skoblar), TNT3 (Elizabeta Mikolić, Martina Perčić, Roberta Križmanić), TNT4 (Sanja Novosel, Ana Lipošćak, Klaudio Kotlar), TNT5 (Eugen Mujagić, Iva Karačić, Ivan Zubčić). Najbolji rezultat je ostvarila štafeta TNT1 s vremenom 5:16:27. 

Na utrci na 5 km nastupio je Boris Luštica i ostvario vrijeme 25:37.

Ova utrka bila je i ujedno Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu. U apsolutnom poretku na prvenstvu najbolji rezultat ostvario je Daniel Filić u muškoj kategoriji na 7. mjestu i Iva Perinić u ženskoj kategoriji na 6. mjestu. U kategoriji M30 Daniel Filić je ostvario 2. mjesto. Ekipno smo kao klub i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili 3. treće mjesto.


Zadovoljni rezultatima, nastavljamo tek otvorenu sezonu i veselimo se slijedećem Falkensteiner triatlonu.

 

 

Kategorija: