Moj Splitski Polumaraton

Moj prvi polumaraton, je sigurno i jedan od mojih većih pobjeda. Kako psihičkih tako i fizičkih.
Jutro i nije baš najbolje počelo. Nervoza i strah su me blokirali, niti jesti nisam mogao. 
Našli smo se, podijelili brojeve Mata mi jednu krafnu daje, jedem je i molim Boga da ne povratim. 
Došli smo na rivu, zagrijali se, a misli se gomilaju, strah. 
Guramo se prema startu, preskačemo trake, puls raste, a u glavi rave party. Pitanja znaš li koliko brda imaš, znaš li ti koliko je to 21 km? Što ti je ovo trebalo? I gdje ćeš s mobitelom? 
Došao je i taj tren, krećemo, a Dino pjeva "Dino 'vaki, Dino 'naki!"!
Kažem si Je.. ga! Idemo!
Na 4 km, prekinem party i krenem lagano ubrzavati, nizbrdo super, još brže, uhvatim Anu i odlučim se držati nje, moj tempo (čak i jaći). Kilometri se samo gomilaju, a mi kao djeca po igralištu puno energije "letimo"! Pada dogovor da zadnja dva kilometra dižemo tempo koliko možemo i brzo prema cilju. 
Izlazim i Lore, voda se bliži prošao deseti kilometar, treba gel uzeti, uzimam i nadam se kako neću na wc morati! 
Dolazimo u Poljud, neka energija nas digne na 4:30, ali brzo se smirujemo. Dolazi Marjan. Ana se polako gasi, a Šime viće čekaj me! Guramo jedno drugoga u brdo, bodrimo navijače. Vićem ajmoooo, njima, a zapravo na sebe vičem jer mogu! 
Dolazi 19 km, lagana nizbrdica kao naručena, dižem tempo, 4:30-4:40, počinjem plitko disati, opet pitanja. Ali se brzo dovodim u red. Prolazim bubnjare koji me još više ubrzaju, i sa svojim "sprintom" završavam svoj prvi polumaraton, i svoju borbu s partyem! Na cilju me dočekuje Daniel kao pravi vođa, a onda i ostali kao obitelj! 

Hvala Danielu na svemu, na treninzima, na svakoj pohvali, na svakom "Bravo", na svakom potapšaju po ramenu, na svakoj kritici, jer što sam uspio u 5 mjeseci ne bih uspio bez njega! 

Hvala cijeloj TNT obitelji, koji te svaki put nasmiju, ohrabre, kažu možeš ti to! Hvala Vam što i kada sam najumorniji, želim doći na trening jer znam da ću biti sretan i imati osmjeh na licu. 
Hvala na novoj, puno veselijoj, stranici u životu! 

Hvala Ani na super tandem trčanju, drugom uspješnom! 
Sljedeći bez tvog psihičkog pada! ;-) 

A sada Rim i maraton, još jedna borba. A Rim će biti prava gladijatorska borba!

Do Viđenja!
 
 
 
 
Kategorija: